Dizajn

Novi kancelariji za lica!

Novi kancelariji za lica!

Studio o + a bio je odgovoran za redizajn Facebookove nove kancelarije od 150.000 kvadrata u Palo Altou u Kaliforniji u SAD-u. Tokom procesa dizajniranja, dizajnerska firma se savjetovala sa zaposlenicima kako bi saznala njihova očekivanja o radnom okruženju, a oni su dizajnirali prostor za svaki odjel s različitim zapletom. Tu postoji još jedna zanimljiva poanta. Neki su zidovi ostali bijeli, a neka mjesta izgledaju kao da će im možda trebati neki posao. Prema riječima zaposlenice Facebooka Everetta Katigbak, to je učinjeno namjerno, kako napominje na svom blogu:

Baš kao što ljudi čine prostor na web stranici svojim, tako smo se odlučili i za fizički prostor. Ostavili smo mnogo zidova bijelih, a prostori nedovršeni da potaknemo zaposlenike da dodaju završne detalje.

Pogledajte neke od snimaka iz ureda:

Evo kratkog video klizanja ... gresko ... rukovanje uredom. :)

Vidjeli ste Facebook ured. Želite vidjeti kako izgleda Twitter-ov ured? Pogledajte post na: Twitter Office Interiors.

[Slike preko Office Snapshots-a, hvala na savjetu, Amit Agarwal]

Podijelite ga na bilo kojem od kanala na društvenim mrežama u nastavku da biste nam dali svoj glas.


Pogledajte video: Film Pilot - Art Kvart - Start! 2017 (Oktobar 2021).