Dizajn

Googles londonske kancelarije: Obnovljeni nivo, L4

Googles londonske kancelarije: Obnovljeni nivo, L4

Prošle sedmice, Googleovo osoblje u londonskom sjedištu u Viktoriji probilo se do potpuno novog četvrtog sprata, bivšeg inženjerskog nivoa, L4. Ovaj zadivljujući prostor nasmijava se općem konsenzusu da zabavna radna mjesta štete produktivnosti. Ovo je okruženje koje se fokusira na kreativnost, udobnost i otvorenost. Otvoreni prostor plana stvara mogućnosti za genijalne sudare, jer se mnogi proizvodi manifestiraju kada timovi oko zgrade otkriju jedni druge i povezuju se kako bi razgovarali o novim pristupima. Pametni mozgovi razmaženi su izborom pristupom paketu igara zajedno s konzolama, TV-om i stolom za bilijar, te zvučnim zvukom koji ne sadrži zvuk, opremljenim gitarama i bubnjevima. Na raspolaganju je i teretana koja održava radnike zdravim tijelom i umom, ili zaposlenici mogu sjesti na ležaljke u vrtnoj sceni, zajedno sa travnatim tepihom i zalutalim veslačkim brodom! konferencijske čvorove, zone za opuštanje sa šljokičastim sjedalima i slušalicama kako bi se spriječile distrakcije. Zidovi obloženi bijelim pločama bilježe ideje s manžeta, o kojima će kasnije biti riječi o divovskim sofama s dvostrukim nivoom, koje ispunjavaju sobe sa sastancima raspršene jastukom. Uz laboratorij za kavu koji poslužuje veliku paletu mješavina za poticanje kreativne buke i četiri besplatna restorana, uključujući suši i tapas barove, kako bi nahranili mozak, pitamo se da li itko odlazi!


Pogledajte video: FMN najbolje rangiran u regionu u okviru Šangajske liste (Oktobar 2021).