Dizajn

Divan dizajn potkrovlja: rješenje za nedostatak prostora

Divan dizajn potkrovlja: rješenje za nedostatak prostora

Ovaj projekat predstavlja kancelariju otvorenog plana koja je pretvorena u prostor za život i rad. Dizajnirani od strane Huga D'Enjoy-a i Armanda Elias-a iz studija zanatskih studija Studio, ovo je mesto obećavajuće rešenje za rastuću zabrinutost većine Londončana - nedostatak prostora. Dizajn je pregledan i korištenju prostora predstavlja vrlo svježu perspektivu. Ovaj funkcionalni izgled koristi jedan jedinični volumen kao element koji dijeli blagovaonicu, spavaće, skladišne, životne i radne prostore. Zid koji povezuje kupatilo i trpezariju ima stepenište povezano s njim koje vodi do nivoa mezzanine. Krovni strehi i zidovi obojeni su bijelom bojom. Jednobojno nepce u boji nudi vlasniku personalizaciju prostora, a stubište, koje ujedno djeluje i na jedan zid blagovaonice, koristi za pohranu svih predmeta. Drveni pod kao i u bilo kojem drugom londonskom domu izolira potkrovlje od hladnog vremena i održava suvremenu šarm potkrovlja.


Pogledajte video: Kako jednostavno urediti stan u potkrovlju (Decembar 2021).