Dizajn

Redizajnirano porodično utočište izgrađeno oko šumske livade

Redizajnirano porodično utočište izgrađeno oko šumske livade

Kako u postojećoj zgradi stvarate savremeni dom vođen pejzažom? Ovaj dragulj skriven od šume arhitekta Rado Ilieva i fotografa Assena Emilova dijeli izvornu vanjštinu u dvoje, stvarajući hodnik širokog prozora koji vanjski prostor dovodi unutra. Kroz hod od sjevera prema jugu, značajka koridora izgrađena je oko kompasa, osiguravajući sjever, Jug, istok i zapad suočeni su sa pravim područjima i to u pravo vrijeme. Unutrašnjost prekriva šumu unutra s pogledom koji prožima dnevni boravak i jednostavnim crnim, bijelim i drvenim elementima koji prirodi daju heroj. Krenite u obilazak s nama kako biste vidjeli ovo savremeno šumsko utočište.

  • 1 |
Dvojica kuće od gipsa otvara se aluminijumskim hodnikom, puštajući u šumu zadivljujućim staklima od zatamnjenog stakla. Proširivši i povećavajući dom, on izlazi pod pravim kutom, pružajući pogled na dnevni boravak koji se natapa u suncu i zalasku sunca.

  • 2 |

  • 3 |
Dok trpezarija gleda prema šumi, dnevni boravak pored koristi zelenu boju da prodire kroz svoja četiri zida. Prigušeni sivi kauči na bloku sjede na jednostavnim, tamnim drvenim podovima koji odjekuju pejzažom. Bakrena svjetiljka sa skakačima naginje se preko stola od crnog stakla, dok crveni teksturni strop dodaje interes. Pregradni zid iza djeluje kao uglađena polica za knjige u crno-sivoj boji, držeći raznobojne ukrase koji se tačkaju po sobi. Na osnovu srebrnog postolja, televizor funkcionira za noćno vrijeme dok se stapa s pozadinom, ostavljajući slikovit položaj šume da sjaji.

  • 4 |

  • 5 |

  • 6 |

  • 7 |

  • 8 |

  • 9 |
Tik pored ugrađenog kamina blagovaonica privlači oči sjajnim buketom cvijeća. Navučena jelenovim prostirkom i stropom s crnim lakom djeluje poput sofisticirane postavke za večeru i opuštenog mjesta za jutarnju kavu. Čvrsti crno-bijeli tonovi u stolicama, visećem svjetlu i stolu pružaju klasičan izgled osim dnevnog boravka pop-of the color.

  • 10 |

  • 11 |

  • 12 |

  • 13 |
Pogled kroz hodnik pokazuje nagovještaj kuhinje, još jedan jednobojni san. Pokrivajući jedan zid punom bijelom klupom, pejzažni prozor fokusira pogled na vanjski pogled. Tamni drveni podovi drže stakleno-bijele ormare na drugu stranu, dok zelenilo viri iz blagovaonice. Središnja ploča u ventilatoru i štednjaku čini dizajn dizajniranim prigušenim, klasičnim i nadopunjujućim.

  • 14 |

  • 15 |

  • 16 |
Natrag kroz salon, niz jednobojnih stepenica vodi put prema dolje. Uokvireni staklenim letvicama i bijelim zidovima, njihov gotovo plutajući izgled izgleda lagano, suvremeno i ultra-moderno. Kontrast boja između stepenica, željezne ograde i bijelog zida daje izjavu, što se dalje produbljuje jer dvije drvene blok-stepenice vode u kamene popločane dijelove. Putovanje samo na trenutak zatamnjuje pogled na šumu.

  • 17 |

  • 18 |

  • 19 |

  • 20 |

  • 21 |

  • 22 |
Pogled s popločanog dijela prikazuje dvije etaže izravnavanja. Dok kamen vodi na travnati travnjak, koraci vode do druge tamno-drvene palube. Centralni kamin iz dnevnog boravka ponovo se pojavljuje izvana, dok staklene ograde prikazuju njegove brojne nivoe s gornjeg kata.

  • 23 |

  • 24 |

  • 25 |

  • 26 |
Prizemlje također drži ljepote uz rukav. Koristeći guste prozore sa crnim okvirom, ured koristi zid za držanje knjiga i stola u drvenom drvenom uglju. Spavaća soba s senfom sjedi na laganijim drvenim podovima, jer veliki prozor osvjetljava žuto-zlatnu posteljinu i obložen zid sa značajkama. Kupatilo se sakriva u bijelim i bež tonovima, kao upečatljivi agate svojstvo zida i poda donose prirodne elemente iznutra.

  • 27 |

  • 28 |

  • 29 |
Spuštajući se s kliznih vrata debelih okvira, staza udaljena od kuće pokazuje svoj prednji travnjak koji se lako igra i jedinstvenu nagnutu lokaciju. Umotan u gustinu drveća, njegovi zeleni, slikoviti atributi vid su za bolne oči.

  • 30 |



Pogledajte video: Šeik iz Emirata u zvaničnoj poseti Srbiji (Decembar 2021).