Dizajn

Kuća Bauhaus Style sa unutrašnjim staklenim zidovima

Kuća Bauhaus Style sa unutrašnjim staklenim zidovima

U sačuvanoj zgradi Bauhaus iz 1930-ih u srcu Tel-Aviva nalazi se stan koji je obnovljen kako bi odražavao nekadašnju slavu. Ovo je privatni dom arhitekata Amira Navona i Chen Navon, koji su radili u suradnji s dizajnerima enterijera Lital Ophir i Ilanom Bronfen na prostoru od 97 m2. U preobrazbu je također uključen i balkon površine 37 m2 koji gleda na jedan od najatraktivnijih gradskih bulevara, smješten pored izraelskog nacionalnog teatra, "Habima". Tim je zajednički priznao važnost ispoštovanja baštine zgrade čuvanjem njene klasične arhitekture Bauhaus iz tridesetih godina XX veka i započeo je davanju suvremenog enterijera u injekciju klasično-evropskog stila.

  • 1 |
Ovaj je stan prije bio podvrgnut renoviranju prije nekoliko godina s prethodnim stanarima, ali rezultat je bio tijesan i dosadan prostor bez prirodnog strujanja prema vanjskom balkonu. Stan je izgubio karakter i smisao jedinstvenog stila. Odlučeno je da unutrašnjost ostane velika kao pravokutni prostor, paralelno sa 4 klizna izlazna vrata prema balkonu Bauhaus, kako bi se prirodna svjetlost mogla oprati.

  • 2 |
Jednobojna paleta boja bijele, sive i crne čine osnovu za mnogo jače note zelene i plave boje, poput ove kaučure Husk kompanije BB Italia, koja je okrenuta prema pogledu prema balkonu.

  • 3 |
Spor stolica Vitra, postavljena blizu jedinica od poda do stropa, pruža ugodno mjesto za čitanje. Izložen je originalni zidni blok kao pozadina, a Doshi Levian tepih upotpunjava opušteni izgled.

  • 4 |
Strop stana iz 1930. godine održavan je na prvobitnoj visini od 3 metra. Pažnju privlači njegova velika visina ugradnjom 4 zanimljiva privjeska za blagovaonicu. Moderne blagovaonske stolice za sunce koje odgovaraju izboru dodaju vrećice živopisnog karaktera za stolom koji se nalazi ispred kuhinjskog ostrva odmah iza sofe.

  • 5 |
Čist i prozračan osjećaj u životnom prostoru dolazi od provođenja niza samostojećih elemenata, koji ne remete cjelinu prostora. Konceptualni pojam "otoka" plus materijala Carrera mramorni kamen, čelik, staklo i jajasti hrast jednaki su jednoj dobroj vibraciji.

  • 6 |
Kuhinja se sastoji od velike zelene kocke za odlaganje i prilagođenog dizajna središnjeg kuhinjskog otoka koji se koristi s prednje i stražnje strane. Djelomično plutajući bijeli otok sadrži ploču za kuhanje i pećnicu, prostor za pečenje i perilicu posuđa. Zeleni ormari skrivaju dva frižidera, vodeni bar i aparat za kafu, plus posuđe i pribor za ostave.

  • 7 |
Pješačke staze prirodno se formiraju između tih neovisnih količina, vodeći do spavaćih soba, kupaonica i balkona.

  • 8 |
Visoka zelena kuhinjska kocka za skladištenje u potpunosti je okružena staklenim vitrinom koji je podijeljen belgijskim profilima u kamenu bijele boje, podsjećajući na evropski stil zgrade. Vrata smještena na obje strane zelenih ormara vode u igraonicu.

  • 9 |
Zelena kocka nudi i nešto prostora za pohranu sa ove strane, pogodno za skladištenje kanti za igračke ili za organizovanje zaliha umjetnosti i zanata. Thekidov dekor je jednostavno ostao; samo uredno uokvirena umjetnička djela nagovještavaju svrhu sobe.

  • 10 |
Dodatno prirodno svjetlo prodire u igraonicu preko unutrašnjeg sigurnosnog ožičenog staklenog zida i vrata.

  • 12 |
Glavnoj spavaćoj sobi pristupa se kroz belgijska staklena vrata, što odgovara onima koji se vide u dnevnom dijelu otvorenog plana. "Zid" spavaće sobe zapravo je modularna jedinica dizajnirana po mjeri. Stolarska stolarija je i sjedeća klupa za one koji ulaze i izlaze iz stana s jedne strane, te ormar s kojeg se dolazi iz spavaće sobe s druge strane. Kupatilo s kupaonicom nalazi se u ostakljenom volumenu, a iz spavaće sobe stoji pogled koji stoji sve dok se ne povuče zavjesa za privatnost.

  • 13 |
Više komada akcentnog bakra koji se mogu ukrašavati u kupaonici. Ostali elementi ovdje zadržani su potpuno bijeli za svjež izgled. Čak i jedinstvena slavina, iznad umivaonika sa kockama na zidu, ima snježno bijeli tretman.

  • 14 |
Mali stol djeluje kao zgodna polica za dozatore sapuna, čineći proizvode za kupanje lako dostupnima pod tušem.

  • 15 |

  • 16 |
Dječja soba dizajnirana je za smještaj dječaka i djevojčice. Krevet po mjeri omogućuje njima da spavaju od nogu do stopala, s ladicama za odlaganje ispod.

  • 17 |
Dječija soba je sagrađena od betonskih zidova i ima svega 10 metara kvadratnih. Zbog ograničenih proporcija, podni prostor je ostao što jasniji kako bi se pružio prostraniji prostor za decu, zbog čega nalazimo većinu igračaka pohranjenih u igraonici. Nasuprot jedinstvenom krevetu, izrađen je i posebni ormar. U njemu se nalazi ugrađena stanica za mijenjanje pelena u sredini.

  • 18 |
Kupatilo je minimalistička stvar s crnim slavinama i zidnim ormarima.

  • 20 |
Vani je na balkonu Bauhaus dovoljno mjesta za porodični stol za piknik za ugodnu večeru s al freskom.

  • 21 |
Dva udobno presvučena sjedala smještena su duž duljine balkona kako bi vlasnici kuća mogli uživati ​​u pogledu iz različitih perspektiva i u različito doba dana dok se sunce kreće.

  • 22 |


Preporučeno čitanje: Savremeni dom Bauhaus u Haifi


Pogledajte video: Čime zamijeniti harmonika vrata? Mirjana Mikulec u0026 InDizajn (Septembar 2021).