Dizajn

Svijetli stan s čistim bijelim dekorom, drvene akcente zelenih biljaka

Svijetli stan s čistim bijelim dekorom, drvene akcente zelenih biljaka

Zbog radnih i porodičnih veza, nekoliko vlasnika kuća došlo je izabrati stari stan koji se nalazi u Tianmuu, distrikt Taipei. Uprkos odobrenju lokalnog sastanka, unutrašnjost stana bila je daleko od onoga što je par predvidio za svoj prvi zajednički dom. Par je sanjao dom sa čistom i jednostavnom estetikom, čistim prostranim prostorom sa bijelom. Tim iz ST Design Studio odlučio je unutrašnjost vratiti na prazno platno, prije nego što je umjereno uljepšao različitim teksturama kako bi dodao zanimanje i vizualnu toplinu. Projekt se razvio u svijetli prostor gdje zelene biljke cvjetaju i slobodno postoje među odabranim komadima namještaja u kojima vlasnici kuća uživaju.

  • 1 |
  • Fotograf: Hej! Sir
Ulazeći u dom, vidimo da u zajedničkim prostorijama ostaju samo konstrukcijski potporni stubovi, svi pregradni zidovi izašli su kako bi vratili izvornu prostornu razmjeru stana. Svijetli i osvježavajući bijeli dekor i zelene biljke ključni su za ugođaj laganog dnevnog boravka, gdje je prepuna ormarića svedena na minimum. Podovi otporni na habanje su lagane hrastove ploče, koje djeluju na način da pojačavaju osjećaj otvorenosti.

  • 2 |
Između jednog ugla sobe i centralnog zida televizora konfiguriran je dnevni boravak. Pogled iz dnevnog boravka također promatra cjelokupnu trpezu kuhinje, kako bi linije komunikacije i interakcije bile otvorene i nesmetane.

  • 3 |
Stol za dva stalka uz kuhinju, oko njega je ostavljeno puno životnog prostora.

  • 4 |
'Salon' je jedna crna stolica s crnim naglaskom i popratna tkana noga, postavljena na prirodni trkač. Mali bočni stol drži lampu. Vlasnici kuća i dizajnerski tim odlučili su se protiv kauča, kako ne bi doveli prepreku koja bi utjecala na otvorenu formaciju.

  • 5 |
Paprati izvire iz uzgajajuće se vreće na podu, pored naglašene stolice u kojoj se nalazi.

  • 6 |
Salona ima i direktan pogled na ulaz u kuću s njegove lijeve strane. Ulaz na dom bio je snažno opskrbljen mogućnostima skladištenja, da bi djelovao kao ulov za sve predmete koji uđu kroz vrata. Četiri vrata ormara od tamnog furnira od oraha skrivaju glomazni komplet, dok se nekoliko manjih ladica brine za manje komade. Jedinice napravljene za mjerenje postavljene su na podu da ostave čvor u koji se mogu smjestiti cipele. U blizini je postavljen moderan stalak za kapute koji donosi svjetliji ton drva i zabavan pop crveni.

  • 7 |
Plave rolete nude podesive otvore za otvaranje; djelomična sjenčenja znači da se u unutrašnjosti svjetlosti može uživati ​​maksimalno, a da pritom ne osjetite neugodan sjaj. Konstrukcijski potporni stubovi nameću neznatno odvajanje u prostoru u blizini kuhinjske trpezarije. Iza stuba, uz zid prozora uređen je uski prostor za odmor.

  • 8 |
Kabina služi kao kućni ured za jednog od vlasnika kuća koji je bloger. To se može koristiti kao prikladno mjesto za sjedenje i razgovaranje, uz uživanje u piću. Kolekcija sobnih biljaka dijeli i policu, čekajući piće iz te jedinstvene kante za zalijevanje.

  • 9 |
Polica je također spokojno mjesto za čitanje, s prekrasnim pogledom na lisnate krošnje vani. Veliki prozor, plus otvorenog tlocrta, uvodi pogled na drvo u čitavu sobu, što je glavni razlog zbog kojeg je par odabrao upravo ovaj stan.

  • 10 |
Zid televizora i drugi potporni stupac spojeni su nizom polica koje se otvaraju sa svake strane. Knjige, biljke i trske difuzori razdvajaju površine polica.

  • 11 |
Kuhinja i blagovaonica dijele prirodne drvene teksture koje prostoru donose definiciju i dodaju dobrodošli nagovještaj topline. Elegantno crno svjetlo za privjesak u blagovaonici naglašava svjetlosni izgled.

  • 12 |
Šarene pločice sa pozadinskim pločama i ručke od punog drveta unose osobnost u jednostavnu bijelu kuhinju.

  • 13 |
Crne šine za posuđe i crna slavina podudaraju se sa tamnim svjetlom za privjesak za ručavanje.

  • 14 |
Šarmantno drvo raste pored stola i stolica u nordijskom stilu, što unutarnjem prostoru za jelo daje ambijent na otvorenom.

  • 15 |
Stropna rasvjeta projicira toplu žutu rasvjetu, tako da vizualno nije previše hladno.

  • 16 |
Minimalistički dekor hodnika vodi do dvije spavaće sobe.

  • 17 |
Održavajući čist i jasan stil, glavna spavaća soba nema gornjeg uzglavlja ili kreveta. Jednostavan blijedo sivi akcentni zid ostavlja ugodnu i tihu spavaću sobu.

  • 18 |
Neobično bacanje kreveta je sve što je potrebno da biste dodali malo stilske ličnosti.

  • 19 |
Klizna vrata od oraha vode u svlačionicu. Velika svlačionica koristi se za potrebe skladištenja bračnog para. Imajući ovako posvećeno područje moguće je ukloniti sve suvišne predmete koji bi mogli narušiti minimalistički kvalitet i jednostavnost života u glavnom dnevnom prostoru.

  • 20 |
Nasuprot podnožju kreveta, dva bijela vrata vode u pripadajuću kupaonicu i praonicu rublja. Paneli na vratima dobili su isti ukras linijske korekcije kao i njihovi ambijenti, tako da se oni suptilno stapaju.

  • 21 |
Više biljaka boji kupaonicu.

  • 22 |
U kupaonici se različite vrste pločica zajedno okupljaju do zadivljujućeg efekta. Plave zidne pločice s uzorkom susreću se s crnim geometrijskim pločicama ispod slobodnostojeće kupke. Bijele metro pločice hrskavo teksturaju preostale zidove.

  • 23 |
Tuš soba je naglašena tonalnim nijansama smeđe, bež i sive, postavljene u šesterokutnim komadima pločica.

  • 24 |
Tlocrt.


Preporučeno čitanje:
Minimalistički dizajn enterijera koristeći bijelu, drvenu i crnu boju s zelenim biljnim akcentima
32 prekrasne sobne biljke koje je takođe lako održavati


Pogledajte video: BUJNO CVECE - CAJ OD LJUSKE OD JAJA (Septembar 2021).